חשבתי שאולי צריך להמשיך את הפוסט הקודם ולאמר עוד כמה מילים.
ביוטיוב קפץ לי הסרטון הזה.
והשיחה מאוד מענינת על מהפכה , על פוליטיקה על טבע האדם וגם סנגור וקטגור. בן אהרון ועמוס עוז מדברים על הכל. בן אהרון מאוד מוטרד מהימין וההיסחפות הדתית. ועמוס עוז אומר שם שהשלטון צריך להישתנות ושגם בצד שלנו וגם בצד שלהם מבינים שאין בררה וחיבים לחלק שתי מדינות לשני עמים ורק השלטון עוד לא הישתכנע. הסרטון מ2012 ומאוד מרתק ושווה צפיה ודיון.
אז רציתי לאמר בעקבות ההקשבה הזאת לדיון ואני מדברת כאחת העם ממש קטונתי שמלחמת ששת הימים יצרה את בעית הכיבוש אבל היא הייתה בלתי נמנעת. אח"כ ניסו להתמודד עם מה שזה יצר. עמוס עוז חושב שבן אהרון היה צריך אז ליצור פילוג ולאורך כל הדרך לחתור לסיום הכיבוש ..
הממ… מהו מבט היסטורי? לדעתי עמוס עוז חושב על פי מודל המטוטלת פעם ההיסטוריה נעה לצד ימין ופעם לצד שמאל. הענין הוא שמודל המטוטלת אינו מתאים למצב היסטורי הוא מתאים לתנועה של יחיד או שניים במרחב צר של דיאלוג בין שניים או תנועת יחיד . כשמדובר בתנועה של קבוצה גדולה ולהשליך מכך על מבט היסטורי המודל הזה לא מתאים.אפשר לאמר אבל רגע בהיסטוריה היו תקופות שליבראליזם והדמוקרטיה שלטו באמצע בין הלאומיים והשמרניים. לדוגמא רפובליקת ווימאר שהייתה דמוקראטית וסוציאליסטית אחרי מלחמת העולם הראשונה. אלא שאין זה מדויק כיון שהיא לא הצליחה להשליט את רעיונותיה והיו בתקופתה רדיפות פוליטיות ניסיונות פוטש ו הצבא הגרמני למרות הסנקציות שהיו נגדו המשיך בסתר להתאמן בברה"מ ולהתחזק.עד שהיטלר הצליח לעלות לשלטון. גם לדוגמא בארה"ב כשאובמה עלה הוא לא הצליח לישם את הליבראליזם שלו ולמשל תוכנית הבריאות שלו הייתה מצומצמת מאוד וגם הוא השאיר באותם תפקידים כלכליים את האנשים שעשו את המשבר הכלכלי הגדול ב2008.
גם המהפכה הצרפתית החזיקה מעמד זמן קצר מאוד בגלל המישטרה שעקבה אחרי האנשים וערכה רשימות שחורות להפחיד את העם עד שנאלצו לבחור במלוכה שוב. ועל זה אפשר לקרוא בספר של סטפן צוויג על ג'וזף פושה.
בכל אופן אין שום ראיה היסטורית למודל המטוטלת כי מעולם לא הייתה תנועה שלמה לצד השמאלי הליבראלי.
אסכולה אחרת מביטה בהיסטוריה כחרב דמוקלס. זהו בעצם ראיה של קו ליניארי. גם הוא אינו יכול להסביר את ההיסטוריה כי בהיסטוריה יש חזרתיות של בעיות שכבר חשבנו שניגמלנו מהם.
וביבי מקים לנו עכשיו את המדינה שכבר הקמנו לפני 70 שנה. לא הייתה סיבה לחוק הלאום כי לא היה איום פנימי מהישראלים על הלאום לכל ישראלי יהודי דרוזי ערבי או צרקסי ברור שהמדינה יהודית זה כתוב במגילה שעל פיה היא הוקמה ויש שם שיויון כי זאת הרוח היהודית שעל פיה רצינו לחיות. וזה גם חכם. אומנם זהו מיתוס של שיויון ויש שיאמרו שאין ולא היה אבל המערכת הישראליות על שומרי הסף והאליטה האינטלקטואלית של בתי המישפט והמוסדות נירמלו את המערכת.אלא שביבי הביא מאמריקה את השוים והשוים פחות . הפריט את המערכת לדעת . הפך את מערכת החינוך לריקה מתוכן עיקר אותה ניפטר מהאליטה האינטלקטואלית בתוך הליכוד ומחוצה לה בתוך כל המערכת והעלה על נס את הנהנתנות והשחיתות וכל ממזר מלך.מדינת ישראל שהיא מדינת הגירה של העם היהודי ,שיש בה מיעוטים ושיש לה איומים מחוצה לה ושיש בה קבוצה של דתיים לא יכולה להיות כמו ארה"ב לא שיויונית . קפיטליסטית חזירית.חוק הלאום הופך את מדינת ישראל ללא דמוקרטית ומדינת אפרטהייד בהגדרה. ולמה זה טוב? רק בגלל החקירות של ראש הממשלה שעשה אם אני נופל כל המדינה תיפול איתי. נתן את המדינה לנוער הגבעות קיטב את האוכלוסיה ויצר לנו אויבים בעולם. מי שאומר אבל האפליה לא כתובה בחוק יודע ומשקר .האפליה- המשמעות החוקית שלו במעשים. ברגע שלא היזכרתם שיויון בלי הבדל דת גזע ומין כמו במגילה . חוקקתם אפליה בחוק יסוד ובג"ץ לא יוכל לעזור לאזרחים שאינם יהודים בתביעות אזרחיות.
השלטון צריך להיות כמה שיותר שיויוני וכללי ואסור לו לחוקק חוקים אישיים או לטובת קבוצה כזאת או אחרת ריכוזיות. נושאים אזרחיים צריכים לתת פתרונות מיקצועיים והגיוניים ולא אינטרסים מפלים ופוגענים. מגילת העצמאות הבטיחה זאת והפרדת הרשויות הבטיחו זאת פגיעה בזה היא מסוכנת.ובני אדם הם בני אדם ולפעמים הם צריכים וזכאים ליום המישפט שלהם להשמיע את קולם ולזכות במענה של שכל ישר ולא בסיסמאות של השינאה מצד הח"כים בימין שאנו עדים להם עכשיו כל יום. לשאלה היהודית הדתית . נוצרה בתמיכת הימין כפיה דתית בכל תחומי החיים בצבא , באקדמיה במערכת החינוך וברחוב הישראלי. הרוב בישראל הוא חילוני יהודי מסורתי ולא נסכים לכפיה דתית שאין בה בכלל רוח יהודית שתמיד הייתה בעלת ערכים של צדק חברתי לכוולללם. הרי בזה הכונה ללהיות אור לגויים ללמד אותם צדק חברתי.
אבל גלשתי מהענין של שתי מדינות לשתי עמים הפתרון של עמוס עוז ואחזור אליו. לאחר ההתנתקות ולאור כל המהלכים ההיסטוריים שקרו אצלנו ומסביב. לדעתי אי אפשר לתת להם מדינה במיסגרת שלום כי הרשות לא מוכנה לזה מה הם יעשו ?אין להם נפט איך הם יכלכלו את עצמם כמדינה.? הם לא מעונינים הם רוצים שידאגו להם או אנחנו או מדינות אחרות. היו ניסיונות והם לא רוצים.אז אתם אומרים ניכפה עליהם ואת זה אי אפשר כי יש לנו את הניסיון מההתנתקות. לכן לדעתי צריכים לעשות הסכמים כלכליים וביטחוניים בלבד. סוג של אוטונומיה . מחוז.
גם אתה עמוס עוז צריך לעשות שינוי במחשבה נוכח המציאות ההיסטורית. כי היא אינה מטוטלת אך גם לא לינארית ,היא אולי קו ישר או גלי או מעגלי או מקוטע וקופצני או ממוסך.
היום בעידן האינטרנט כשהכוח לא נימצא בידי אנשים אלא או בידי גורמים מניפולטיבים או בידי אלוגאריתם צריך לשים לב לתודעה ומתי כל זה הופך למסוכן מאוד.ולדעתי הרבה מאוד אנשים הבינו את זה במקומם במה שנוגע אלהים והם צריכים להתאחד ולהבין שיש פה תוכנית כוללת מרושעת של כל תחומי החיים ונוגעת לכולם ולהרחיק את הימין הקיצוני הלאומני בשונה מלאומי ולהוביל לאיזושהיא שפיות.ולא לא הבנתי למה נותנים במה כל יום לביטן שחשוד בפלילים ולמה התיקשורת כל כך חלשה ומסקרת את מחאת האזרחים בשורות קצרות באחורה בדף. ועושים עצמם כאילו לא מבינים מה הבעיה ומדובר רק בסמנטיקה . לא! מדובר ממש בחיי אדם וחברה.
לנו יש פאספורטים וכסף גנוב ושתמות המדינה זה הסאבטקסט של המחשבה שלהם.